Kan du fånga oss med händerna
pressa samman fingrarna
varelser i vattnet
väger nästan ingenting
försvinner lätt
till ingenting
om du kan

Utan väggar utan tak och golv
glider vi åt alla håll
varelser i vattnet
slå en spik i vågorna
sätt våra namn på dörrarna
om du kan

Om du kan
fånga oss med händerna
om du kan
pressa samman fingrarna
De här åren går så fort
de är som skrivna på ett vykort
och vi glider ut
bara längre bort
så om du kan

Dela texten

Om låten

Min första singel. Märkligt komponerad låt med vackert dimmig gitarrväv av Halapi och körsång av Rebecka Törnqvist. En av de tidiga låtarna som överlevt. Plockade fram den senast på Stjärnorna i oss-turnén. Texten summerar rätt bra vart jag befann vid den tiden. Hade en stark längtan efter sammanhang och förankring och en uppfodrande känsla av att jag måste få hålla på med musik för att komma till min rätt. När jag skrev den här låten var jag fortfarande nöjesjournalist och rätt få visste att jag hade en annan plan.