När ditt tåg kommer
över bron och ner mot stan
Jag kan vara din slutstation
din hemkomst
jag kan stå här och vänta den dan

När ditt tåg kommer
när det stannar på min perrong
Kliv av här låt mig bära din packning
din resa min väntan har vart lång
alltför lång

När ditt tåg kommer
när det långsamt saktar in
ska jag tysta stadens röster
så att du hör den stilla vind
som bär ditt namn som säger
din station kommer
den kommer

När ditt tåg kommer
över bron och ner mot stan
Jag kan vara din slutstation
din hemkomst
jag står här och väntar den dan

När ditt tåg kommer
när det långsamt saktar in
ska jag tysta stadens röster
så att du hör den stilla vind
som bär ditt namn som säger
din station kommer
den kommer

Dela texten

Om låten

Den här låten lunkade från början på i en slö 2/4 men Theodor Jensen hörde något annat. Hans country/western-grepp i dubbeltempo var det som fick låten att falla på plats. Plötsligt hörde man tåget. Jag ville skriva en text med en banalt enkel bild, som i gamla countrylåtar. Nu väntar jag förstås på att SJ ska höra av sig och ge mig ett erbjudande jag inte kan motstå.