Gå med mig
från splittret här
Till en stilla plats
och den frihet du är värd
I dag känns det som om jag
visat allt jag har
Att jag gett bort allting
och inte har nåt kvar

Ta min hand och följ med mig

Jag kommer att gå rakt fram
fram och över husen
en gång till
Jag kommer att gå rakt fram
fram och över husen
en gång till

Gå med mig
från trycket här
Längre in
i den frihet du är värd
I dag tvivlar jag på allt
som jag sagt och gjort
Jag vill ändra allt
men har redan lagt mitt kort

Och ändå
jag måste härifrån

Jag kommer att gå rakt fram
fram och över husen
en gång till
Jag kommer att gå rakt fram
fram och över husen
en gång till

fram och över husen
en gång till
Jag kommer att gå rakt fram
fram och över husen
en gång till

 

Gå med mig
från trycket här
Längre in
i den frihet du är värd
I dag tvivlar jag på allt
som jag sagt och gjort
Jag vill ändra allt
men har redan lagt mitt kort

Och ändå
jag måste härifrån

Jag kommer att gå rakt fram
fram och över husen
en gång till
Jag kommer att gå rakt fram
fram och över husen
en gång till

Dela texten

Om låten

Konstnären Stina Wollter skickade ett kort till mig, en målning hon gjort med en liten flicka som gick i luften upp över husen i ett miljonprogramsområde. När jag såg bilden skrev jag ner titeln till den här låten. Melodin kom bara ett par dagar innan skivinspelningen, som en skänk ifrån ovan – det här var den poplåt jag hade väntat på och som skivan behövde. Sven Johansson, albumets utmärkte inspelningstekniker och mixare (vid sidan av Pelle Gunnerfeldt och Johannes Berglund) mixade den i säkert 19 versioner innan den satt. Den släpptes som andra singel från skivan. Senare på den vintern fick jag ett nytt kort från Stina Wollter, där hon berättade att hon döpt målning efter min låt.