Du som ska bli min vän
gärna rätt snart
Allting är förberett
nu står rummet klart

Staden som svajar här
får klara sig utan mig
Du som ska bli min vän
det är sent skynda dig

Viken är så vacker nu
jag vill gå dit med dig
Utan mitt tunga moln
vill tro att det ordnar sig

Torksomrar vinterknarr
tiden rinner som en vår
Du som ska bli min vän
kan du vara det som består

Alla sanningar jag höll mig i
jag har inga kvar
Mer än att kärleken
är den chans jag har

Dela texten

Om låten

Skrevs i något ögonblick av fullkomlig förtröstan. Ett slag för dig skulle snart mixas och Bli min vän kunde ha hamnat på den skivan, men kändes inte riktigt färdig. Den sommaren 2000 hyrde jag poeten Thomas Tidholms arbetslokal, en gammal mjölkbutik i ett tyst, grönt område ovanför Ringvägen. Där satt jag och jobbade vidare på låten, med dörren öppen mot gatan. Skrev till ett väldigt Paul Simonskt stick som fick den att falla på plats.