I en säng i ett mörkt rum
för hon handen in i dig
hon letar nåt
Nånting att hålla fast vid
än en gång glider du bort

Enklare än så
Enklare att andas andas
Enklare än så
Enklare att älskas älskas

Det finns en väg utan stoppljus
den leder ingenstans
frågar aldrig hur du mår
Hon sover nu i sin frihet
du tar på dig kläderna och går

Enklare än så
Enklare att andas andas
Enklare än så
Enklare att älska älska

Ute på gatan har ljusen tänts
och du hör stadens hjärta slå
Trots alla upplagor av dig
samma ensamma människa ändå

Enklare än så
det måste va enklare än så
Enklare än så
det måste va enklare än så

Dela texten

Om låten

Det här var ingen låt jag hade särskilt stora förväntningar på när jag introducerade den för musikerna i Sandkviestudion på Gotland. Det var kväll, vi hade varit och ätit på Visbys bästa fiskkrog, en av få restauranter som hade öppet så här på vintern. När vi gick ner mot hamnen sen såg vi Polstjärnan gnistra över havet och långt borta konturerna av en färja. Simon la ett reverb på trummorna och vi hittade snabbt låtens ödsliga storstadstämning. En stämning som fick mig att tänka lite på Ebeneser-skivan. Det var när jag fick höra Enklare än så med bandet som jag verkligen började gilla den och i dag hör den till en av mina favoriter på plattan. Men jag har faktiskt aldrig spelat den live.