Vi fann en plats en glänta ljus
vår dag på jorden
Vind i ditt hår
och i din blus
vår dag på jorden
Det finns ett träd
jag vet det står där än
med våra namn
i den höga stammen
När tidens rök skingrat sig
är vi långt borta
Din skönhet med i allas ögon utom mina
Det finns ett träd
jag vet det står där än
Med våra namn
i den höga stammen
Vi fann en plats
en glänta ljus
vår dag på jorden
Vind i ditt hår
och i din blus
vår dag på jorden

Dela texten

Om låten

Det har blivit en tradition för mig att spela på Kackelstugan utanför Borgholm, en kringbyggd Ölandsgård som drivs av den excentriska familjen Aldestam. De har musik varenda kväll somrarna igenom, ölsafari, konstutställningar och socialistiskt bokförlag.

I frukostrummet hänger en nylonsträngad gitarr som en gång blivit utdömd av Pugh Rogefeldt. Men den dög bra för mig och under ett av de gamla träden nynnade jag fram den här melodin. När jag skulle hälsa på min kompis Alexander i grannbyn senare på dagen frågade jag om jag fick låna med mig gitarren. På Alexanders gräsmatta skrev jag klart texten.

Den hade en given plats på skivan jag höll på med, kände jag. Men jag fick aldrig frid med själva inspelningen. Den kändes underproduc- erad på något sätt, inte stor nog, och nu var både skivbudgeten och tiden slut. Så jag lyfte ut den från Avsändare okänd i sista sekund. Inför Splitter Vol. 1 skickade jag filerna till Lovisa Samuelsson, som gjorde de fina körerna och till Stefan Örn som adderade de detaljer och den tredimensionalitet jag saknade i första versionen.