I dig hör jag ett hav
det brusar högt
det lever
I mig en sjö
med skog runt om Grumlig sikt
och tyst
I dig hör jag ett hav
vilt och djupt
med varma strömmar
I mig en sjö
där någon sjönk
Lite för stilla
och mörkt

Dela texten

Om låten

Fotografen Peter Eriksson var uppe i min arbetslokal på Åsögatan och tog bilder. Peter är en mycket lågmäld, inkännande fotograf som gärna smyger runt i rummet. Jag har inga som helst problem att vara tyst med honom. Så jag fortsatte att spela på flygeln och plötsligt dök den här melodin upp. Peter tyckte den var fin så jag slog på inspelning på mobilen.

Den lite folkmusikklingande melodin förflyttade mig, som så många gånger förr, till Hälsingland, barndom och en känsla av att inte förmå överkomma sig själv.
Jag tror inte ens jag presenterade låten för Måns Lundberg, producenten jag jobbade med. Vet inte varför. Den hade passat på Avsändare okänd.