Nu vaknar du
och går emot ditt badkar
Drömmarna rinner ut ur dig
försvinner i en ny dag
Som om allting börjar om
som om du var helt fri nu

Sjung inga fler sånger om kärlek
Sjung inga fler sånger om kärlek
Sjung inga fler sånger om kärlek
Sjung en sång om oss

Du vände dig mot mig
och lyste som en hel stad
Slog armarna om mig
och blev allt det som jag var
När du sen slocknade och föll
var jag vaken som du sjönk i

Sjung inga fler sånger om kärlek
Sjung inga fler sånger om kärlek
Sjung inga fler sånger om kärlek
Sjung en sång om oss

Klöver växte i vår park
och snön föll över taken
Vi blev äldre du och jag
men kom aldrig till saken

Sjung inga fler sånger om kärlek
Sjung inga fler sånger om kärlek
Sjung inga fler sånger om kärlek
Sjung en sång om oss
som försvinner i tapeterna
Sjung en sång om oss
som vill att livet ska vara underbart

Sjung inga fler sånger om kärlek

Dela texten

Om låten

Jag hade inte skrivit den här låten om jag inte upptäckt Red House Painters och American Music Club. De öppnade en ny dörr in i singer-songwriter-traditionen och för mig var det som klar, hög luft. När den här låten var klar kände jag att jag hade tagit ett steg som låtskrivare, att jag faktiskt hade blivit bättre. Sjung inga fler… som skrevs och spelades in strax innan mixen av Ebeneser, var början på nästa skiva, Ett slag för dig.