Jag var på väg till nån
jag träffat i en bar
Jag var på väg till Göteborg
för att se om hon stod kvar
Jag var på väg till Boogie Street
jag sa jag ville ville vara fri
Och jag var långt ner i en dröm igen
och i en kitschig fantasi

Jag var på väg mot max
utan en aning vart jag skulle sen
Nu är jag på väg till dig
nu är jag på väg till dig igen

Jag gunga på en våg
jag var på öppet hav
Med lika långt åt alla håll
och ingenting som höll mig kvar
Jag var på väg långt bort
bort från Skvaller aveny
där det är lillebror som ser dig nu
Han har gjort din stad till en by

Jag var på väg från dom
dom som vill sänka hela himmelen
Nu är jag på väg till dig
nu är jag på väg till dig igen

Jag kom upp på ett berg
jag såg åt alla håll
Fanns ingenting jag ville till
jag var på väg mot noll
Men om nån frågar vad jag gjort
och hur livet blev för mig
Då svarar jag vartän jag gick
ledde vägen hem till dig

Ja om nån frågar vad jag gjort
om hur det gick och vad som hände sen
Då svarar jag till slut
så kom jag hem till dig igen

Dela texten

Om låten

Satt i en bil på väg hem från en spelning i Gävle och lyssnade på nattradion. De spelade Gunga Din med The Byrds. Morgonen efter åkte jag till Andreas Mattsson, som co-skrivit den mesta musiken på den här skivan, och sa att en sån låt vill jag skriva, en låt som känns som en öppen bil i hög hastighet. Ungefär så här, sa jag och började spela. Låten fanns där, den bara vecklade ut sig. Sen skrev jag texten i säkert 30 versioner innan den kändes lika självklar och enkel som melodin. Bosse från Bo Kaspers körar och halva Deportees spelar stränginstrumtent. Jag är på väg till dig släpptes som första singel från skivan.