Jag vaknade i natt
hela rummet var ljust
Jag såg varje lager tapet
in till tegel och grus

Har aldrig känt mig
så hopplös förut

Jag kan tusen sätt att försvinna på
Jag har tusen skäl till att bara gå
Men inget rörde vid mig
som du rörde vid mig
Jag kan tusen sätt att försvinna på

Jag vaknade i natt
och ville säga förlåt
Det har alltid varit så här
ingen gräns mellan hybris och gråt

Jag kan tusen sätt att försvinna på
Jag har tusen skäl till att bara gå
Men inget rörde vid mig
som du rörde vid mig
Jag kan tusen sätt att försvinna på

Dela texten

Om låten

Satt och slet med den här låten på en siciliansk hotellbalkong under en ensamresa -95. Min flickvän var i New York och frotterade sig med framgångsrika män i konstvärlden och i ett anfall av svartsjuka hade jag köpt en sista-minuten. Brände mig svårt första dan på stranden och fick ägna resten av veckan åt låtskriveri. Lika bra det. Från min plaststol där på Park Hotels balkong såg man ut över vulkanen Etna och i backen ner mot havet växte citronträden. Jag tyckte att jag levde vackert och var övertygad om att jag fått vittring på en hitsingel. Tusen sätt att försvinna blev min andra singel och renderade min första recension, fyra getingar av Måns Ivarsson minsann, men nån hit blev det förstås inte.