Hundra lysrör tänds i skyn
Nu syns vägen
den som du valt
Ska du orka ända fram
ta ett helvete i taget
ett helvete i taget

Du står och väntar i en ny loge
fönstren skakar bläcket slår
Du kan känna vattnet stiga
men ta ett helvete i taget

Nu tänder de på scen
du ska upp där och få vingar
I en himmel som är röd
och i ljudet av händer

Och du ska sjunga om en kärlek
som aldrig lyfte och fick fart
Om dem som inte lyckas
ta ett helvete i taget
ett helvete i taget

När ljusen släcks och du är ensam
och någon slitit av all hud
då hör du dig själv vädja
till den Gud du inte längre känner

Hjälp mig tro hjälp mig falla
från det grepp jag håller i
Ge mig frid nog att kunna
ta ett helvete i taget
ett helvete i taget

Dela texten

Om låten

Väntade på att få göra soundcheck på Kägelbanan, gick fram och tillbaka i rummet och spelade utan att tänka så mycket på vad. Det är ofta i såna situationer idéerna kommer, när jag inte anstränger mig och stirrar på saker. Sitter jag hemma och spelar brukar jag ha TV:n på utan ljud. Det ger samma distraktion. Innan det var min tur att gå upp på scen hittade jag riffet. Som ledde till versackorden och jag började sjunga en melodi som var som en liggande åtta. Jag ville inte störa suggestionen med en refräng eller ett stick. Fans har påpekat att texten till Ett helvete i taget lånat stämning (och någon formulering) från Eldkvarns Förgiftat blod. Det stämmer. Har alltid hållit den låten för en av Pluras starkaste.