25 april våren är kall
från Gröna Lund hörs skrik alla fall
De öppnar idag
snart kommer en färja med sommar
Jag undrar ibland om himlen du såg verkligen var så oskyldigt blå
Eller var det din bön om lindring om vila
Hursomhelst det lät så fint när du sjöng det i din sång
Jag sjunger den ibland när jag saknar dig
I mitten av maj blir jag 33
Snart är jag där snart ska det ske
Det kommer en dag
då vi två är lika gamla
Jag har tagit mig upp ur sorgens famn
jag lever mitt liv med min dotter och man
Jag är glad för den tid som vi fick tillsammans
Tror inte det gått en endaste dag utan att jag tänkt på dig
Och jag undrar ibland om du går med mig om du går med mig

Färjorna Gröna Lund just i dag känns du nära
Himmel blå min dotters hand just idag känns du nära Sångerna som lever än
Just i dem känns du nära Så nära nära
just idag känns du nära

Dela texten

Om låten

Sara Zacharias, dotter till Ted Gärdestad, hörde av sig och frågade om jag ville sjunga För kärlekens skull på en hyllningsskiva till Ted. Det ville jag gärna. Ett halvår senare var det releasefest för skivan i lilla baren på Riche. Sara berättade att hon planerade en egen skiva och frågade om jag kunde skriva något till henne.
I Studio Decibel vid Slussen höll mina vänner Stefan Örn och Johan Kronlund på med Vanessa Falks debutskiva. Jag var där och hälsade på en kväll. I en paus presenterade Stefan en vacker pianomelodi som vi snabbt utvecklade till en hel låt. Och den kändes riktigt lovande. Framför allt gillade jag tonartsförändringen i slutet. Inspirerad gick jag raka vägen upp till min studio och skrev texten.
Jag brukar oftast gå på min första textidé. Sara var bara 15 år när Ted dog. Hon hade berättat för mig att hon lyssnar på sin pappas musik varje dag. Det fick mig att tänka på hur man lever med de döda, hur kommunikationen mellan de levande och de döda ibland fortsätter.
Sara Zacharias älskade låten men kände att den blev för personlig. Jag var länge helt låst vid tanken på att det var hon eller ingen som skulle sjunga den, så jag lät den vila ett par år. Under tiden spelade Sara och jag in en annan av mina låtar, En sång till dig. Men varje gång vi träffades pratade vi om Just idag känns du nära. Det tog fyra år för mig att inse att jag kunde göra den själv. Jag skrev in Saras namn i titeln och så var låten min.