I kväll har du en vän i Malmö
kom upp till mitt rum
Var hos mig när solen stiger
över Öresund
Det vore lögn att säga
att allting är bättre nu
Men det var nåt som släppte
när jag gick itu

Ikväll har du en vän i malmö
utan telefon
Positioner och transaktioner
följ mig därifrån
Rummet vrider sig av längtan
det känner ingen skamm
För det minns en frihet
och det minns en närhet
Och det minns hur enkelt
det är ibland

Vi ska leva så att döden
står och skakar den dag
han kommer
Vi ska leva
till hjärtats sista slag

Leva så att döden
står och skakar den dag
han kommer

I kväll har du en vän i malmö
kom upp till mitt rum
Var hos mig när solen stiger
över Öresund

Dela texten

Om låten

Var nere i Malmö för att spela på Palladium då det kom ett sms från min kompis Marcus Dunberg, som jobbpendlar mellan Sveriges största och tredje största stad: ”Ikväll har du en vän i Malmö!” En bra låttitel, tänkte jag. Och på resan tillbaka till Stockholm skrev jag texten, som handlar om ett kort möte mellan två människor. De har setts förrut, men sedan dess har mycket vatten runnit under broarna… Många verkar tycka att ett kärleksmöte bara har ett värde om det ”leder vidare” till något. Jag tycker det är ett enögt och otacksamt sätt att se på mänskliga relationer. Vissa möten varar i fem timmar, andra i fem år. Och det händer att de där fem timmarna är så magnetiska att man bär med sig dem ett helt liv.