Hej vänner!

Det var länge sen sist, men nu börjar det äntligen hända grejer. Den 5 december släpps första singeln från ”Romantiken”. Låten heter ”Jag är på väg till dig” och är skriven tillsammans med Andreas Mattsson, som också har producerat skivan. Vi lägger upp ett litet klipp från inspelningen av låten i dag, och fler klipp kommer. Det är regissören Jonas Selberg Augustsén som har hängt med oss i studion under inspelningsveckan för att förhoppningsvis få ihop en dokumentär till slut.

Det har varit väldigt roligt och enkelt att spela in den här skivan. Det började med en inspirerad låtskrivarperiod under vårvintern. Andreas Mattsson och jag träffade på Mellqvist kaffebar kl 9 varje morgon och gick sen till hans eller min studio. Varenda dag kom jag hem med en eller två nya melodier som jag tyckte var så bra att jag direkt började skriva texter till dem. Framåt sommaren började vi jobba i Gröndals studio med ett grymt band (Johan Berthling, Per Eklund, Tomas Hallonsten och Andreas Mattsson) och en tekniker (Pelle Gunnerfeldt) som kunde ge oss den varma, analoga ljudbild vi ville åt. Många vänner och kollegor tittade förbi de där dagarna: Ane Brun gjorde en duett av titelspåret, Mauro Scocco, Ulf Stureson och Bo Sundström körade på varsin låt, Niclas Frisk gjorde ett par gitarrsolon, medlemmar från Deportees kom med en hög stränginstrument.

”Romantiken” släpps 25 januari av skivbolaget Razzia. Samma dag ger Modernista ut en liten bok med ett urval av mina sångtexter. Jag är själv en sån som har suttit med innerpåsar och texthäften hela livet, men sen musiken blev digital har jag tappat det där. Sångtexter har blivit något jag googlar ibland men det är så förtvivlat trist att läsa dem på det viset. Därav denna lilla bok.

Och 24 februari börjar turnén på Södra Teatern i Stockholm. Jag har med mig Johan Berthling, Gustaf Spetz och Ola Hultgren (Per Eklund vikarierar på fyra gig). Om ni visste vad jag ser fram emot det.

Allt gott till er och hoppas vi ses under våren!

TAW