Loading Konserter

All Konserter

En kväll för LeMarc – en hyllningskväll på Cirkus StockholmCirkus | Stockholm  -  onsdag 10 januari | klockan 19:30
Länk för info/biljett: https://cirkus.se/sv/events/en-kvall-for-lemarc/

Under 80- och 90-talen var Peter LeMarc en av Sveriges största och mest älskade artister. Han hördes ständigt på radio, sålde platina-upplagor av sina skivor, gjorde hyllade turnéer och var en ofta anlitad låtskrivare till andra artister. 2014 gav han en avskedskonsert på Skeppsholmen i Stockholm och har sedan dess dragit sig tillbaka. 2023 drabbades han av en stroke.

Även om Peter LeMarcs folkliga förankring är väldokumenterad har hans betydelse för en ny generation artister och låtskrivare aldrig riktigt uppmärksammats. Men på Peters 65-årsdag den 23 oktober kommer en present från hans vänner och arvtagare. En hyllningskonsert på Cirkus, den 10 januari 2024, med Thomas Stenström, Ana Diaz, Oskar Linnros, Moonica Mac, Tomas Andersson Wij, Jonathan Johansson, Lisa Nilsson, Mauro Scocco och Iiris Viljanen.

Alla har de på olika sätt tagit intryck av LeMarcs musik. Thomas Stenström avslutade sommarens konserter med ”Little Willie John” och fick en ny generation att skråla med i 90-talsklassikern. Iiris Viljanen växte upp i Finland med LeMarcs cd-skivor och lärde sig låtarna utantill. Lisa Nilsson har körat på flera av hans inspelningar och skrivit ihop med honom. Konsertens initiativtagare Tomas Andersson Wij upptäckte Peter LeMarc som 15-åring, genombrottsåret 1987. Under Tomas karriär har LeMarc fungerat både som producent och kreativt bollplank.

– Det känns fint att få visa vår kärlek och tacksamhet på det här sättet, säger Tomas Andersson Wij. Men vi gör det också för vår egen skull, för att vi älskar de här låtarna och vill höra dem live. Peter har ju sagt att han aldrig kommer gå upp på en scen igen. Men låtarna är för bra för att inte sjungas.

Artisterna på scen kommer att backas upp av ett sexmannaband under ledning av Stefan Olsson. Biljetterna till En kväll för LeMarc släpps på onsdag 25 oktober kl 10.00 via Cirkus.se

Till toppen